Odeljenje za napredne dodiplomske studije do 2007. godine

U okviru Odeljenja za napredne dodiplomske studije (DAUS) do akademske 2006/2007. godine postojala su dva programa: "Glavni program" i "Program Evropska unija i Balkan". Cilj ovih programa bio je da pruži dodatna znanja i veštine talentovanim studenatima univerziteta, u cilju stvaranja mreže budućih lidera u različitim oblastima društva.

Predavači, mentori i koordinatori na  oba programa dolaze sa univerziteta ili naučno-istraživačkih instituta, ili su istaknuti pojedinci iz različitih oblasti društva. Predavače su prvobitno predlagali koordinatori modula, a njihovo buduće angažovanje u velikoj meri zavisilo je od evaluacija studenata.

Ova vrsta programa nije postojala u tadašnjem formalnom obrazovnom sistemu Srbije.

Glavni program

Na "Glavni program" zasnivao se na multidisciplinarim kursevima, tutorskom radu i veštinama. Multidisciplinarni kursevi bili su prilagođeni studentima koji su dolazili sa različitih fakulteta, a sve u cilju razvoja njihovih znanja i društvene svesti. Moduli veština, koji se ne uče u formalnom sistemu obrazovanja, omogućavali su  studentima da stečeno obrazovanje koriste za njihov profesionalni razvoj.

 

Evropska unija i Balkan

Program "Evropska unija i Balkan" takođe je bio baziran na multidisciplinarnim kursevima i veštinama, ali, pre svega, fokusiran na Evropsku uniju. Cilj ovog programa bio je da obrazuje studente o Evropskoj uniji, evropskim vrednostima, institucijama, kulturi, istoriji i njenim standardima.

Kontakt

Adresa:
Beogradska otvorena škola
Masarikova 5/16
11000 Beograd
Srbija

Tel: +381 11 30 65 830
Faks: +381 11 36 13 112
Imejl: daus@bos.rs