PolitiKAS: Dodeljeni sertifikati polaznicima VII generacije

Polaznicima VII generacije obrazovnog programa PolitiKAS su u utorak, 31. maja, svečano dodeljeni sertifikati, nakon uspešno završene akademske godine na obrazovnom programu. Obrazovni program PolitiKAS realizuje Beogradska otvorena škola u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer u Beogradu.

Polaznici su imali prilike da slušaju i učestvuju na predavanjima u okviru četiri nastavna modula, u dva semestra. Nastavni moduli su za cilj imali da kod polaznika razviju dodatna znanja iz oblasti politike, evropskih integracija i socio-ekonomoskog razvoja društva. Na taj način, polaznici su imali priliku da sa predavačima i kolegama razmenjuju znanja, argumente i iskustva. Pisanjem eseja na kraju oba semestra, polaznici su dalje razvijali odabranu oblast interesovanja. U akademskoj 2015/2016. godini ukupno je osamnaest polaznika uspešno završilo program.

Na dodeli sertifikata sa polaznicima su razgovarali Gordana Pilipović iz KAS-a i Milorad Bjeletić, izvršni direktor BOŠ-a. Nakon toga, specijalno predavanje, po izboru samih polaznika, održao je Dragan Živojinović sa Fakulteta političkih nauka. Tema završnog razgovora bila je "Strategije spoljne politike Srbije u 21. veku".

 

Konkurs za narednu generaciju polaznika/ca ovog programa biće raspisan u avgustu/septembru 2016. godine.

01. Jun 2016.