O Odeljenju za napredne dodiplomske studije (DAUS)

Odeljenje za napredne dodiplomske studije (DAUS) do 2015. godine bio je jedan od centara Beogradske otvorene škole. Cilj ovog odeljenja bio je da dodatno obrazuje i povezuje odabrane studente kroz multidisciplinarne akademske programe iz oblasti društvenih i humanističkih nauka.

Kao i svaki centar Beogradske otvorenen škole imao je svoju misiju i ciljeve, ciljne grupe, aktivnosti i postignuća do 2015. godine.

DAUS od 1993. godine organizuje jednogodišnje obrazovne programe za talentovane studente. Aktivnosti DAUS-a usmerene su ka dodatnom obrazovanju i povezivanju odabranih studenata kroz multidisciplinarne akademske programe iz oblasti društvenih i humanističkih nauka.

Do akademske 2006/2007. godine u okviru DAUS-a postojala su dva programa: "Glavni program" i "Program Evropska unija i Balkan". Usklađujući svoj nastavni plan sa tekućom reformom univerziteta u Srbiji Beogradska otvorena škola i Odeljenje za napredne dodiplomske studije pripremili su novi program jednogodišnjih dodiplomskih studija.

Multidisciplinarne dodiplomske studije DAUS je realizovao od akademske 2007/2008. do 2011/2012. godine s ciljem da odabranim studentima pruži dodatno obrazovanje i time doprinese stvaranju samosvesnih i društveno angažovanih mladih stručnjaka i formiranju mreže pokretača i nosilaca društvenih promena.

Studije budućnosti, koje DAUS počinje da realizuje od akademske 2012/2013. godine, imaju za cilj da studente upoznaju sa glavnim globalnim trendovima i izazovima pred kojima se nalazi savremeni svet nastavljajući da odabranim studentima pruža dodatno obrazovanje. Na taj način DAUS nastavlja svoju misiju – da doprinosi stvaranju samosvesnih i društveno angažovanih mladih stručnjaka i formiranju mreže pokretača i nosilaca društvenih promena.

Alumni organizacija Odeljenja za napredne dodiplomske studije postoji od 1998. godine i danas okuplja 1065 studenata. Cilj Alumni organizacije je da poveže bivše studente kako bi ojačala i međusobno čvrsto povezala mrežu ljudi koji učestvuju ili će učestvovati u društvenom, političkom i ekonomskom životu Srbije.

Kontakt

Adresa:
Beogradska otvorena škola
Masarikova 5/16
11000 Beograd
Srbija

Tel: +381 11 30 65 830
Faks: +381 11 36 13 112
Imejl: daus@bos.rs